New Blogger

Published Oct 26, 22
10 min read

Travel Writer Mexico Travel Blogger Mexico Travel Tips

En als je nog meer vragen hebt over geld verdienen met bloggen, of andere zaken omtrent bloggen: stel ze gerust hieronder bij de comments! .

Deze maand ben ik alweer vier jaar aan het bloggen! Vier jaar geleden begon ik redelijk nietsvermoedend met m’n blog als hobby en ondertussen is dit uitgegroeid tot een groot deel van mijn onderneming. Zonder mijn blog was mijn bedrijf absoluut niet waar het nu staat en door mijn blog zijn er leuke dingen op mijn pad gekomen.

En dat is een hoop. Dit is trouwens niet zo’n standaard blog, maar ik geef je echt wat tips met duidelijke voorbeelden die je niet zo snel elders leest. Oké dit klinkt heel tegenstrijdig. blogger 6b ter berken. Wat ik bedoel is dat het goed is om consequent te zijn in mijn ervaring. Dus regelmatig artikelen publiceren en een redelijk schema aanhouden daarbij.Dat is niet zo handig als je van je blog echt een serieuze onderneming wilt maken (als hobby natuurlijk helemaal prima). Echter, ben ik wel van mening dat je niet altijd volgens een strak schema hoeft te publiceren. Ik ben meer het type “go with the flow” (blogger 6b ter berken). Als ik inspiratie en tijd heb, dan publiceer ik prima 3 blogs in een week.

Ik ben al een ruime tijd geleden opgehouden met mezelf te dwingen om blogs te schrijven. Voor mij is bloggen echt iets wat komt als er inspiratie is. En dat is bij mij nou eenmaal niet heel erg te plannen (blogger 6b ter berken). Ik schrijf dus blogs als ik denk “ja dit wil ik schrijven” en niet omdat het nou eenmaal moet volgens m’n schema.

Fitness BloggerMaar als ik dan wat schrijf, is het ook iets waar ik achtersta en waar ik blij mee ben. Natuurlijk is mijn blog ook m’n bedrijf en is het soms zo dat er in het kader van een samenwerking deadlines zijn. Daardoor heb ik ook geleerd dat ik alleen samenwerkingen aan moet gaan waar ik meteen leuke blog-ideeën over krijg bij het eerste contact.

Toch kan het heel erg fijn zijn om andere bloggers om je heen te verzamelen - blogger 6b ter berken. In mijn ervaring kun je elkaar echt goed helpen. Ik zit in een Whatsapp groepje met twee andere professionele bloggers. Waar de ene zakelijk heel goed is en altijd goede deals weet te regelen met bedrijven, is de ander technisch weer handig en weet altijd hoe je een bepaalde plug-in het beste installeert of iets fixt aan je website.

Regelmatig laten we elkaar ook even de foto’s of blog checken die we voor een bepaalde opdracht hebben gemaakt, om zo met elkaar te sparren over wat er nog beter kan. Ook samenwerkingen schuiven we geregeld naar elkaar door. Bloggen doe je dus in principe alleen, maar het kan enorm helpen om fijne medebloggers om je heen te verzamelen.

Ik denk dan ook niet dat het letterlijk kopieren van anderen je als blogger verder gaat helpen (blogger 6b ter berken). Maar goed, natuurlijk word ik ook weleens chagrijnig als ik zie dat anderen bijna letterlijk m’n teksten overnemen. Laatst nog werd ik benaderd door een bedrijf dat kamerplanten verkoopt. Of ik in ruil voor een plant een blog met link naar ze wilde schrijven.Maar ik keek uit nieuwsgierigheid wel even op de website van deze ondernemer en zag daar een blog over rouwvliegjes in je kamerplanten die wel heel erg overgenomen leek van mijn blog over dit onderwerp. Exact dezelfde tips werden gegeven in exact dezelfde volgorde (terwijl ik de blog juist geschreven heb vanuit mijn persoonlijke ervaringen).

Blogger 2021

Ik heb deze ondernemer hier wel op aangesproken (omdat de frustratie even hoog zat), maar zoals verwacht kwam hier weinig nuttige respons op. Het was allemaal toevallig zo. Hetzelfde gebeurt ook geregeld met mijn pagina over mijn interieuradviezen - Vanessa blogt. Ik zie dit tot nu toe eigenlijk alleen bij beginnende stylisten en ik moet zeggen dat ik hier nooit wat van zeg. blogger 6b ter berken.

Op die manier zul je namelijk veel meer klanten aantrekken. Het enige moment dat ik er wat van zeg, is wanneer ze ook nog eens mijn foto’s gebruiken bij het aanprijzen van hun interieuradviezen. Dit vind ik heel kwalijk. Helaas is dit me recent nog gebeurd door een collega-blogger die ook interieuradviezen geeft (blogger 6b ter berken).

Hoewel ik iedereen succes gun, gaat dat bij deze dame sindsdien niet meer zo op. Mijn advies dus bij copycats: probeer het je niet aan te trekken, focus op jezelf en je zult deze mensen altijd een stap voorblijven. Maar sta wel op je strepen als het echt te ver gaat.

Wanneer je blog groeit, zul je merken dat je steeds meer e-mails ontvangt van mensen die iets van je willen. Een gezonde dosis scepsis kan je hierbij wel gebruiken, is mijn ervaring. Mijn belangrijkste vraag die ik mezelf stel bij elk verzoek is “what’s in it for me?”. Bij een rechttoe-rechtaan samenwerking is dit natuurlijk gewoon geld.Duidelijke ruil en helemaal fair voor beide partijen - blogger 6b ter berken. Maar er komen ook verzoeken waarbij mensen/bedrijven vooral gebruik willen maken van je bereik, zonder hiervoor wat terug te willen doen. Meestal verpakt in een leuke mail met veel complimentjes over je blog. Een voorbeeld: “Hoi, Ik weet zeker dat je, net als ik, elke dag een berg mailtjes krijgt.

Taille Bannière Blogger

Iets waar bedrijven natuurlijk normaal gewoon m’n tarief voor betalen. Dit soort verzoeken komen verpakt in allerhande mails. Blijf jezelf gewoon altijd bedenken dat jouw blog een waarde heeft (en niet alleen je bereik, maar ook jouw link heeft een bepaalde waarde). Als je van je blog je onderneming wilt maken, moet je zakelijk denken.

Zakelijk kunnen denken is een must. Mijn advies is om ook vooral na te denken met het oog op de toekomst. “Hoe kan ik van mijn blog uiteindelijk een succes maken en ervoor zorgen dat ik geld ga verdienen aan alle content die ik maak?”. Natuurlijk kun je dus beginnen met een gratis blogje zonder eigen domeinnaam, maar mijn tip zou eigenlijk zijn om het meteen professioneel aan te pakken en een kleine investering te maken.

Het loont dus ook om in een vroeg stadium te starten met toevoegen van affiliate links. In het begin leveren ze je niks op, maar ik kan je vertellen dat ik hier inmiddels een leuk bedrag per maand aan verdien. Ik ben dus blij dat ik ze ooit meteen heb toegevoegd, want het meeste verdien ik aan blogs die al heel wat jaartjes online staan.

Mensen lezen blogs ter inspiratie en daar moet dus altijd je focus op blijven liggen. Je kunt niet aan elke blog die je publiceert geld verdienen (nou ja, misschien een klein bedragje aan bijvoorbeeld Google advertenties). Dit hoort erbij en met het grootste deel van m’n blogs heb ik totaal geen zakelijke insteek.

Op Instagram vliegen tegenwoordig de Linkmaker linkjes je om de oren. Ik ben ook benaderd door deze partij, maar heb besloten hier niet in mee te gaan. Misschien zakelijk gezien niet de meest handige keuze, want ik weet dat er vaak goed doorgeklikt wordt op links die ik deel. Mocht je het niet weten; Linkmaker is een bedrijf dat je links laat delen naar winkels als H&M en de Bijenkorf.

Blogger Ne Demek

Linkmaker zelf adviseert je om 5-6 keer per dag (ja echt, per dag) zo’n link te delen met je volgers op Instagram en ik zie m’n collega’s dit ook enthousiast doen. In dit geval denk ik dus liever wat minder zakelijk, maar ben ik liever selectief met waar ik geld aan wil verdienen.

Daarnaast merk ik bij mezelf irritatie over deze enorme link-spam, dus dan weet ik zeker dat een deel van mijn volgers dit ook zo ervaart. In dit geval kies ik dus niet voor het geld dat ik hiermee zou verdienen. Bedenk je dus bij al dit soort mogelijkheden of het iets is waar je echt zelf achter staat.

Eén van mijn blogcollega’s én vriendin Ilse van Elleswijk geeft trouwens nog veel meer tips over bloggen op haar website. Aanrader om eens te lezen als je dit onderwerpt interessant vindt. Zij deelt bijvoorbeeld ook haar verdiensten als blogger per maand en geeft tips hoe je dit ook kunt bereiken (blogger 6b ter berken).

Zelfs met de komst van You, Tube, social media en podcasts is bloggen ook in 2020 nog steeds springlevend. Alleen al op lezen maandelijks meer dan 409 miljoen mensen de persoonlijke en professionele blogs die daar zijn gehost. En dan hebben we het nog niet eens over zelf-gehoste Word, Press blogs of blogs die door andere CMS oplossingen worden gehost.

Maar wat is nu het beste blogplatform? Dat is waar we het in dit artikel over gaan hebben. Hieronder geven we een uitvoerige bespreking van de beste zelf-gehoste blogplatforms en wat deze platforms zo goed maakt. “Zelf-gehost” betekent dat je je eigen server en een domein nodig hebt om de blogsoftware te gebruiken om je eigen blog of website te maken.

Freelance Blogger For Hire

De . org website is de thuisbasis van dit opensource zelf-gehoste Content Management System (CMS). CMS is software dat je helpt bij het maken van een website en het publiceren/beheren/bewerken van de content ervan. Word, Press is de #1 CMS op het internet en ondersteunt miljoenen blogs en websites. Het is overduidelijke leider van alle populaire blogplatforms die je in dit artikel tegen zal komen.

Het is helemaal gratis, opensource en dankzij de vele thema’s is het een fluitje van een cent om een professioneel ogende blog te maken. Het zijn niet alleen beginners, solopreneurs en bloggers die Word, Press gebruiken. Word, Press is de overduidelijke leider binnen de algehele CMS industrie. Verdeling van CMS gebruik Bijna de helft van de top 1.

En dat zijn zeker niet alleen amateurbloggers of opkomende schrijvers. Mensen gebruiken Word, Press omdat het platform meer dan 55. 000 gratis plugins en meer dan 7. 000 gratis thema’s huisvest in de officiële directory. Daarnaast zijn er duizenden premium thema’s en plugins te vinden op andere sites (bekijk onze met zorg samengestelde lijsten van de beste Word, Press thema’s en Word, Press plugins).

En laten we niet vergeten dat het platform over de grootste en actiefste ontwikkelaarscommunity beschikt. Er zijn honderden ontwikkelaars die tijd vrijmaken om gebruikers te helpen, hun plugins/thema’s bij te werken of nieuwe uit te brengen. Deze actieve, betrokken community biedt grote voordelen voor alle betrokkenen: problemen en bugs worden meestal snel ontdekt en verholpen, wat de beveiliging ten goede komt.

Het is bijvoorbeeld niet moeilijk om Word, Press ontwikkelaars of designers in te huren. Word, Press is daarnaast ook van zichzelf erg SEO vriendelijk, wat het gemakkelijk maakt om content in Google en andere zoekmachines te ranken. Als je redelijk goed overweg kan met computers en internet voor jou geen onbekend terrein is, dan kan je waarschijnlijk zo aan de slag met de interface.

Blogger Widget

(Ook bij onze eigen managed Word, Press hosting is de installatie een fluitje van een cent.) De ingebouwde tutorial helpt je vertrouwd te raken met het dashboard en je allereerste blogartikel te maken. Het welkomsttabblad in Word, Press Zelfs zonder de tutorial is het niet moeilijk om wegwijs te raken met het Word, Press dashboard.

Hier kan je kiezen of je een nieuw artikel, pagina of zelfs gebruiker aan wil maken. Het Word, Press dashboard Om het design van je site aan te passen, ga je naar de sectie “Weergave”. Hier vind je verschillende opties. Zelf-gehoste Word, Press kent een opensource licentie en is 100% gratis, voor altijd.

In strikte zin is het niet alleen een blogtool, maar kan je het beter omschrijven als een professioneel, schaalbaar, online publicatieplatform. In de kern van Drupal zit volwaardige versiebeheer en contentplanning ingebouwd. Ook heb je veel meer controle over gebruikersrechten. Je kan zelfs aan elke gebruiker afzonderlijk specifieke rechten toekennen.Het nadeel is wel dat het platform wat minder gebruiksvriendelijk is en het kan wat lastiger zijn om een blog te maken die er “goed uitziet”. Makkelijk te gebruiken editor. Inkomsten genereren (Vanessablogt.be). Meertalig. Wachtwoordbeveiliging. Globale navigatie. Volledig aan te passen thema/template bestanden. Toegangsbeheer volledig aan te passen met gelaagde permissies.

More from Feesten, Wat te doen

Navigation

Home

Latest Posts

Mag Je Een Evenement Organiseren Corona

Published Mar 25, 23
4 min read

Aanmelden Fieldlab Evenement

Published Mar 11, 23
3 min read

Weddingplanner Amersfoort

Published Mar 10, 23
6 min read